Окупанти складають списки бійців ЗСУ, які отримали російські паспорти в Криму

Окупанти складають списки бійців ЗСУ, які отримали російські паспорти в Криму

Укрінформ
Окупаційна влада Криму складає список осіб, які проходили на півострові службу у Збройних силах України до 18 березня 2014 року, з метою врегулювання питання реєстрації за місцем проживання.

Про це повідомляє ресурс "Крим.Реалії" з посиланням на прес-службу "уряду" Криму.

«Враховуючи той факт, що відсутність реєстрації доставляє незручності не тільки колишнім військовослужбовцям, а й членам їх сімей, завершити всі процедури необхідно в найкоротші терміни. Так, на даний момент спільно з військовими комісаріатами ведеться робота зі збору списку осіб, які проходили військову службу у дислокованих до 18 березня 2014 року на територіях Криму і Севастополя військових частинах», – заявив "віце-прем'єр" Криму Ігор Міхайличенко.

За його словами, колишнім українським військовим, які отримали паспорти громадянина Росії, «надається право зареєструватися за місцем проживання за адресою військового комісаріату, розташованого на території їх проживання».

Читайте також: Кримський правозахисник заявив про тортури з боку ФСБ

Раніше Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявила, що російська влада дозволила колишнім українським військовослужбовцям прописатися в квартирах і будинках військових містечок Криму. За деякими даними, йдеться приблизно про 1,5-2 тисячі людей.

Станом на жовтень 2017 року Генеральна прокуратура України звинувачує у державній зраді 73 українських військових, які зрадили присяги і після анексії Росією Криму не повернулися з півострова на материк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-