Анексія Криму: Академія СБУ

Анексія Криму: Академія СБУ "розібрала по кісточках" законодавчі "фінти" Кремля

Укрінформ
Науковці Національної академії Служби безпеки України підготували дослідження на тему "Ідеологічне та квазіправове обгрунтування Російською Федерацією анексії Автономної Республіки Крим".

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Автори висвітлили ідеологізовані історико-політичні версії імперської політики Росії щодо України крізь призму псевдонаукової та політичної думки у питанні статусу Криму. Фахівці Академії також провели політико-правовий аналіз антиправового обгрунтування РФ анексії Автономної Республіки Крим", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, серед документальних джерел "виправдання" анексії у дослідженні наводиться приклад законопроекту, внесений фракцією "Справедлива Росія" 28 лютого 2014 року щодо прийняття до складу РФ Автономної Республіки Крим (№ 462741-6 від 28. 02. 2104 року). Цей документ визнаний експертами Правового управління Держдуми РФ як такий, що "не відповідає загальновизнаним принципам і нормам міжнародного права та не відповідає міжнародним договорам Російської Федерації".

Читайте також: Волкер розповів про "помсту" росіян за провал зустрічі Трампа й Путіна

В СБУ наголошують, що саме у цей час на території Автономної Республіки Крим діяли російські силовики - так звані зелені чоловічки. Як пізніше визнав президент РФ Володимир Путін, вони фактично й організували так званий референдум.

Найближчим часом дослідження "Ідеологічне та квазіправове обгрунтування Російською Федерацією анексії Автономної Республіки Крим" буде представлено громадськості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-