Телемовлення на окупований Крим збільшили утричі - Костинський

Телемовлення на окупований Крим збільшили утричі - Костинський

Карта
Укрінформ
Потужність цифрового телевізійного мовлення на територію анексованого Криму з Чонгарської вежі збільшено більше ніж утричі.

Про це повідомив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський у Facebook.

"Оператор телекомунікацій в Чонгарі Херсонської області - компанія "Телемережі України" - планово перевів цифрове телевізійне мовлення п'яти українських телеканалів зі стандарту DVB-T - на DVB-T2 та, відповідно, збільшив потужність мовлення на територію Криму більш ніж утричі - з 0,3 кВт до 1 кВт. Наразі сигнал п'яти українських телеканалів поширюється на території Джанкойського і Красноперекопського районів, та поза їхніми межами", - зазначив Костинський.

Читайте також: Для мовлення в зоні АТО та на окупованих територіях виділили 22 радіочастоти

За його словами, наступним етапом розвитку телевізійного мовлення на територію півострова стане оголошення Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення нового конкурсу на п'ять нових місць в новому локальному мультиплексі, який також буде створено на радіотелевізійній передавальній станції (РТПС) Чонгар.

Як повідомив Костинський, на сьогодні понад 200 тисяч кримчан мають доступ в ефірі до таких українських телеканалів в T2: Чорноморська телерадіокомпанія, UA:Крим, телеканал ICTV, "5 канал" та телеканал "Прямий".

Розвиток мовлення здійснюється в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-