Київ направив Москві ноту через кримський

Київ направив Москві ноту через кримський "вояж" Путіна

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України відправило Російській Федерації ноту протесту у зв'язку з «візитом» президента Росії Володимира Путіна в тимчасово окупований Крим.

Про це повідомила прес-служба МЗС у понеділок, 20 листопада.

"Українська сторона вважає згаданий «візит», як і інші поїздки російських посадовців до тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, грубим порушенням Росією державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними нормами міжнародного права", - йдеться у повідомленні.

У МЗС підкреслили, що Автономна Республіка Крим та м. Севастополь є і залишатимуться невід'ємною частиною України в її міжнародно-визнаних кордонах.

"Це визнається всім цивілізованим світом, який уже неодноразово давав належну оцінку міжнародно-протиправним діянням Російської Федерації шляхом схвалення відповідних резолюцій ООН, Ради Європи, ОБСЄ, інших міжнародних організацій, а також запровадивши широкі обмежувальні заходи (санкції) проти держави-окупанта", - підкреслили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Путін приїхав в окупований Крим відкрити пам’ятник царю – ЗМІ

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін 18 листопада прибув до окупованого Криму, де взяв участь у відкритті пам’ятника російському царю Олександру III на території Лівадійського палацу в Ялті. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-