Ситуація в окупованому Криму у сферах компетенції ЮНЕСКО погіршується - МЗС

Ситуація в окупованому Криму у сферах компетенції ЮНЕСКО погіршується - МЗС

Укрінформ
ЮНЕСКО має активізувати зусилля з протидії порушенням міжнародного права та прав людини в окупованому Криму.

Про це заявив у ході загальнополітичних дебатів  з трибуни Генконференції ЮНЕСКО глава делегації України, заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця, повідомляє прес-служба МЗС.

"Організація має відігравати активнішу роль у міжнародних зусиллях проти порушень міжнародного права та прав людини в окупованому Криму", - сказав Кислиця.  

Заступник міністра нагадав про рішення Виконавчої Ради ЮНЕСКО «Моніторинг ситуації в Автономній Республіці Крим (Україна) і підкреслив, що ситуація на півострові у сферах компетенції ЮНЕСКО продовжує погіршуватись. Особливе занепокоєння викликає питання доступу до освіти українською мовою, що відображено у рішенні Міжнародного суду ООН від 19 квітня, зазначив він.

Кислиця також наголосив, що у той час як населення півострова зазнає усіх можливих утисків внаслідок окупації, культурна та природна спадщина Криму розглядається російською окупаційною владою як награбоване, а не як об'єкт історичного значення. 

Відзначивши прогрес у консультаціях між Україною та Секретаріатом ЮНЕСКО щодо параметрів моніторингу в окупованому Криму, заступник міністра висловив сподівання, що нове керівництво Організації продовжить активну роботу в цьому напрямі.

Читайте також: Чубаров розповів у ЮНЕСКО про руйнування Ханського палацу в Бахчисараї

39-а сесія Генеральної конференції, яка розпочалася 30 жовтня та триватиме до 14 листопада, має затвердити основні програми діяльності Організації на найближчі два роки, обрати нових членів Виконавчої ради і призначити нового генерального директора ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-