Чубаров розповів у ЮНЕСКО про руйнування Ханського палацу в Бахчисараї

Чубаров розповів у ЮНЕСКО про руйнування Ханського палацу в Бахчисараї

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у кулуарах 39-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО розповів про знищення під виглядом реставраційних робіт Ханського палацу у Бахчисараї.

Про це він написав у Facebook

"У кулуарах 39-ої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО відбулася зазделегідь узгоджена зустріч з міністром освіти Швеції, лідером Партії зелених Густавом Фрідоліним. Обговорили ситуацію в Криму, зокрема знищення окупантами під виглядом реставраційних робіт Ханського палацу у Бахчисараї", - написав Чубаров.

Він зазначив, що передав міністру комплект фотосвітлин, що свідчать про руйнацію палацу, які були надіслані днями з Криму.

Читайте також: Російські окупанти нищать Бахчисарайський палац

Крім того, Чубаров подякував уряду Швеції за всебічну підтримку кримськотатарського народу та України.

Як повідомляв Укрінформ, в окупованому Криму "Держкомреєстр" затвердив право власності на 32 об'єкти нерухомості Ханського палацу в Бахчисараї. Таким чином, музей-заповідник перейшов у "республіканську власність".

Як відомо, Ханський палац - пам'ятка історії та культури загальносвітового значення, єдиний у світі зразок кримськотатарської палацової архітектури. Палац входить до складу Бахчисарайського історико-культурного заповідника, а також є кандидатом на внесення до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-