Російські окупанти нищать Бахчисарайський палац

Російські окупанти нищать Бахчисарайський палац

Фото
Укрінформ
Російські окупанти знищують Бахчисарайський ханський палац.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook журналіст Осман Пашаєв.

"Під приводом підготовки до сторіччя музей був закритий 4 дні. Фотографувати неможна. З усіх боків стоїть охорона, як на зоні. З Біюк хан джамі зняли не тільки всю черепицю (її просто скинули і мають намір вивезти на Чуфут-Калє), зняли старовинні дубові балки під приводом їх псування жучком. (...)

Поки знімали балки автокраном, на фасаді пошкодили розписи 18-го століття. Весь фасад з вулиці помили керхером, від цього пішли тріщини, і прямо біля входу біля воріт штукатурка обвалилася до самого каміння, було видно кладку. Цю дірку терміново замазали цементом і весь фасад покрили сучасною фарбою і шпаклівкою.

Олександрівський фонтан мили керхером! Шматки обвалилися, вони їх замазали і зараз фарбують сучасною фарбою в білий колір. Катерининську милю також помили щавлевою кислотою і керхером, літери обсипалися. Всі розписи на фасадах терміново підмальовують звичайні робочі! Про реставраторів не йдеться взагалі. Замість зруйнованої в Перському саду стіни заливають бетон. (...) Фонтани палацу миють щавлевою кислотою. На наших очах руйнується палац", - написав Пашаєв.

Читайте також: Донька Умерова: усі документи щодо звільнення батька - засекречені

За словами журналіста, за проектом навколо частини палацу ставлять металоконструкцію з дахом, під якою повинні потім перекладати дах самих приміщень залу Дивану, Золотого кабінету та інших. Але ця конструкція - з тисячі тонн заліза, арматури, щебеню та бетону. Крім того, йдуть розмови, що ця конструкція на 20 років, а потім пише Пашаєв, закінчаться гроші, точніше, за його словами, більш як 100 мільйонів вже скінчилися, так що на сторіччя окупанти знову проситимуть Путіна, щоб той дав ще.

Окупанти нищать Бахчисарайський палац

Фото: facebook.com/osman.pashayev

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-