Донька Умерова: усі документи щодо звільнення батька - засекречені

Донька Умерова: усі документи щодо звільнення батька - засекречені

Відео
Укрінформ
Усі документи щодо звільнення заступників голови Меджлісу - Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза - засекретили.

Про це "5 каналу" повідомила дочка Ільмі Умерова Айше.

"У нас поки немає ніяких документів, у нас немає жодного папірця на руках - закрита справа, є указ, немає указу. Всі документи абсолютно засекречені, тому робота адвокатів в найближчі дні - з'ясувати, дістати всі ці документи, і потім вже ми зможемо щось планувати. Але у тата є бажання все-таки зробити спробу в'їхати в Крим", - зазначила донька Умерова.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня Чийгоза і Умерова, незаконно засуджених в окупованому Криму, Росія видала Туреччині. 26 жовтня заступники голови Меджлісу в Анкарі провели зустріч з президентом Туреччини Ердоганом.

Читайте також: Умерова та Чийгоза мають безперешкодно впустити до Криму - Amnesty

Умеров був засуджений до 2 років колонії-поселення за звинуваченням у нібито публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Чийгоз був засуджений до 8 років позбавлення волі у "справі 26 лютого".

Звільнити Умерова, Чийгоза та інших кримськотатарських політиків і громадських активістів неодноразово вимагали міжнародні і російські правозахисні організації. Вироки, винесені кримчанам російськими судами, засудили США та Євросоюз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-