США закликали Росію припинити репресії в Криму

США закликали Росію припинити репресії в Криму

Укрінформ
США наполягають на негайному припиненні РФ політично вмотивованих переслідувань та репресій в окупованому українському Криму та вимагають звільнити політичних в'язнів.

Про це заявив у четвер на засіданні Постійної ради ОБСЄ тимчасово повірений у справах США при організації Гаррі Каміан, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати знову закликають Росію припинити репресивні дії в окупованому Криму та повернути Україні контроль над півостровом", - наголосив представник США.

Читайте також: Кримський татарин про тортури ФСБ: били струмом і грозили згвалтувати трубою

Він також привітав звільнення Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, незаконно засуджених у зв'язку з їх протидією спробам анексії Криму.

"Ми вкотре закликаємо Російську Федерацію припинити діючу кампанію політично мотивованих судових позовів проти Меджлісу та звільнити десятки українських політичних в'язнів, яких вона утримує", - заявив американський дипломат.

Читайте також: Українському активісту в Севастополі “шиють” екстремізм

Каміан знову підкреслив, що Сполучені Штати повністю підтримують суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України у її міжнародно визнаних кордонах та не визнають анексії Криму.

"Кримські санкції проти Росії залишатимуться чинними, поки РФ не поверне повний контроль над півостровом Україні", - наголосив представник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-