Українському активісту в Севастополі “шиють” екстремізм

Українському активісту в Севастополі “шиють” екстремізм

Укрінформ
Українському активістові Ігорю Мовенку у так званому управлінні ФСБ Севастополя вручили постанову про притягнення як звинуваченого у публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності. Йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"Кримінальну справу щодо Ігоря Мовенка порушили за коментар, який він, за версією слідства, написав влітку 2016 року у групі "Крим-Україна" в соціальній мережі "Вконтакті"... На даний момент ФСБ розглядає такий коментар не з точки зору небезпеки для людей, а з точки зору ворожнечі до Росії й факту анексії", - повідомляє Кримська правозахисна група.

На думку правозахисників, розслідування ФСБ має очевидну політичну мотивацію, "оскільки коментар демонструє явну незгоду з окупацією півострова". 

Відомо також, що кримінальну справу проти  Мовенка порушили після того, як він намагався добитися розслідування нападу на нього колишнього співробітника МВС України "Беркут".

За побиття українця не лише ніхто не притягав до відповідальності, а й проти нього самого відкрили кримінальну справу за "екстремістською статтею", у зв'язку з чим у квітні 2017 року  Мовенку було обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Читайте також: Росія має бути покарана за агресію: Умеров закликав Євронест посилити тиск

Як повідомлялося, 7 вересня 2016 року Мовенка побили у Севастополі за розміщену на рамі його велосипеда символіку батальйону "Азов". Медики діагностували у Мовенка відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, перелом щелепи, закритий перелом кісток носа, контузію очного яблука й інші травми. За даними Кримської правозахисної групи, "беркутівець", який у Севастополі побив Мовенка, - колишній співробітник підрозділу особливого призначення МВС України "Беркут" Володимир Суходольский, який у 2014 році зрадив присязі й став служити у російській поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-