Росія має бути покарана за агресію: Умеров закликав Євронест посилити тиск

Росія має бути покарана за агресію: Умеров закликав Євронест посилити тиск

Укрінформ
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров закликав представників делегацій Парламентської асамблеї ЄС - Східні сусіди (ПА Євронест) сприяти посиленню санкцій проти Росії.

Про це він сказав, виступаючи на засіданні шостої сесії ПА Євронест у Верховний Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У мене є одне прохання до вас: ніколи і ні за яких обставин не знімайте з порядку денного це питання і по мірі можливості працюйте із своїми країнами, із урядами своїх країн, президентами відповідних країн, аби вони брали участь у посиленні санкцій проти Російської Федерації. Ні в якому разі ці санкції не мають бути зменшені чи полегшені, а тим більше не мають бути скасовані. Та агресія, яку скоїла Росія, має бути покарана", - закликав Умеров.

Він також звернувся із проханням не знімати з порядку денного питання про анексію Криму і припинення агресії РФ на Донбасі.

Умеров також наголосив на необхідності спільних зусиль для звільнення більше 40 ув’язнених на території РФ.

Читайте також: Умеров сподівається на швидке звільнення Криму

Як повідомлялось, 25 жовтня заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза, незаконно засуджених в окупованому Криму, Росія видала Туреччині. 26 жовтня вони в Анкарі зустрілися з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

Умеров був засуджений до 2 років колонії-поселення за звинуваченням у нібито публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Чийгоз був засуджений до 8 років позбавлення волі у "справі 26 лютого".

Звільнити Умерова, Чийгоза та інших кримськотатарських політиків і громадських активістів неодноразово вимагали міжнародні і російські правозахисні організації. Вироки, винесені кримчанам російськими судами, засудили США і Євросоюз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-