Умеров сподівається на швидке звільнення Криму

Умеров сподівається на швидке звільнення Криму

Укрінформ
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров сподівається на швидке звільнення Криму.

Про це він сказав у ході зустрічі з Президентом Петром Порошенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що це, як Ахтем сказав, станеться, і чекати доведеться не так довго, як комусь хочеться. Станеться набагато швидше", - відзначив Умеров.

Водночас він підкреслив, що боротьба йде не лише за звільнення півострова, але і за звільнення Донбасу.

"Боротьба йде не лише за звільнення нас, не лише за звільнення інших заручників та політичних ув'язнених, боротьба йде за звільнення української території, за відновлення територіальної цілісності України, за деокупацію Криму і звільнення частини Донецької та Луганської областей", - сказав заступник голови Меджлісу.

Читайте також: Порошенко: Звільнення заручників лишається одним із головних пріоритетів

Він подякував світовій спільноті, Організації об'єднаних націй, Європейському Союзу, Парламентській асамблеї Ради Європи за сприяння звільненню його і Ахтема Чийгоза. 

"Найголовніше, я хочу подякувати своєму кримськотатарському народу, який, знаходячись у досить важкому становищі, залишився незламним, і переважна більшість його не прийняла окупацію, не визнала анексію і продовжує доступними способами боротися за її закінчення!" - відзначив Умеров.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня Чийгоза і Умерова, незаконно засуджених в окупованому Криму, Росія видала Туреччині. 26 жовтня заступники голови Меджлісу в Анкарі провели зустріч з президентом Туреччини Ердоганом.

Умеров був засуджений до 2 років колонії-поселення за звинуваченням у нібито публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Чийгоз був засуджений до 8 років позбавлення волі у "справі 26 лютого".

Звільнити Умерова, Чийгоза та інших кримськотатарських політиків і громадських активістів неодноразово вимагали міжнародні і російські правозахисні організації. Вироки, винесені кримчанам російськими судами, засудили США і Євросоюз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-