Український консул відвідав кримчанина Зейтуллаєва в російській колонії

Український консул відвідав кримчанина Зейтуллаєва в російській колонії

Укрінформ
Український консул відвідав у середу в колонії у Башкортостані кримчанина Руслана Зейтуллаєва, який незаконно засуджений за звинуваченням у створенні осередку забороненої в Росії організації «Хізб ут-Тахрір». 

Про це у четвер розповіла речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, повідомляє Крим.Реалії

«Ми багато разів просили про цю зустріч, Російська Федерація відмовляла. Зейтуллаєв почувається більш-менш нормально, якихось нарікань на умови утримання в нього не було. Зустріч тривала приблизно три години, його цікавило питання можливості переведення до України. Ми, зі свого боку, докладатимемо всіх зусиль для звільнення Зейтуллаєва», – сказала Беца.

Як повідомляв Укрінформ, Зейтуллаєв написав приблизно 5 заяв із приводу його екстрадиції до України.

Читайте також: Співробітники СІЗО відібрали у Зейтуллаєва їжу перед етапуванням – адвокат

Північно-Кавказький окружний військовий суд 7 вересня 2016 року визнав Зейтуллаєва винним в «участі в терористичному співтоваристві» і засудив його до 7 років позбавлення волі. Російська прокуратура оскаржила це рішення у Верховному Суді Росії, і справу знову направили в Північно-Кавказький окружний військовий суд на перегляд. Слідчі органи наполягали на тому, щоб Зейтуллаєва визнали не учасником, а організатором терористичного співтовариства. 

27 липня Верховний суд Росії збільшив з 12 до 15 років термін позбавлення волі для Зейтуллаєва. У відповідь на це севастополець оголосив голодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-