Співробітники СІЗО відібрали у Зейтуллаєва їжу перед етапуванням – адвокат

Співробітники СІЗО відібрали у Зейтуллаєва їжу перед етапуванням – адвокат

Відео
Укрінформ
Співробітники СІЗО російського Ростова-на-Дону перед етапуванням незаконно засудженого кримчанина Руслана Зейтуллаєва в колонію Башкортостану вкрали в нього їжу.

Про це розповів адвокат Едем Семедляєв у відео, опублікованому на сторінці об'єднання «Кримська солідарність» у Facebook

«При виїзді з СІЗО Ростова був інцидент, співробітники СІЗО вкрали десять банок тушонки у нього. Тому він після того, як протримав голодування, їхав практично голодний, що вплинуло на його стан. Перебуває він у виправній колонії суворого режиму №2», – розповів Семедляєв.

За його словами, адміністрація виправної колонії повідомила, що 1 листопада Зейтуллаєва відвідає український консул.

«Зейтуллаєв написав приблизно 5 заяв із приводу його екстрадиції до України. Його запевняють, що це довга процедура, яка займає до 10 місяців. Якщо його вимоги не задовольнять, якщо його не екстрадують до України, він оголошуватиме голодування», – зазначив адвокат.

Читайте також: Справа Хізб-ут-Тахрір: Зейтуллаєва етапували до колонії в Башкортостані

Семедляєв додав, що засуджений кримчанин просить писати йому листи в колонію, для моральної підтримки.

Як повідомляв Укрінформ, Північно-Кавказький окружний військовий суд 7 вересня 2016 року визнав Зейтуллаєва винним в «участі в терористичному співтоваристві» і засудив його до 7 років позбавлення волі. Російська прокуратура оскаржила це рішення у Верховному Суді Росії, і справу знову направили в Північно-Кавказький окружний військовий суд на перегляд. Слідчі органи наполягали на тому, щоб Зейтуллаєва визнали не учасником, а організатором терористичного співтовариства. Відповідна стаття Кримінального кодексу України передбачає санкцію від 15 років позбавлення волі до довічного ув'язнення. 

27 липня Верховний суд Росії збільшив з 12 до 15 років термін позбавлення волі для Зейтуллаєва. У відповідь на це севастополець оголосив голодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-