Клімкін пояснив, чому не можна проводити паралелі між Каталонією і Кримом

Клімкін пояснив, чому не можна проводити паралелі між Каталонією і Кримом

Укрінформ
Паралелі між прагненням Каталонії до відокремлення від Іспанії і окупацією Росією Криму неможливі, спільною є лише спроба Росії вести гібридну війну і в Європі, і в Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільному брифінгу з міністром закордонних справ Іспанії з Альфонсо Дастісом у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тут за визначенням не можна проводити ніяких паралелей. Ви тільки уявіть, щоб зараз у Каталонії були 2 тисячі російських танків і броньованих машин, тисячі російських регулярних військ і десятки тисяч російських найманців, і все фінансувалося б і безпосередньо керувалося б Росією. В тому сенсі у нас немає жодного сепаратизму, у нас є реальна російська агресія спочатку в Криму, а потім на Донбасі", - сказав Клімкін.

Водночас він зауважив, що з огляду на російські спроби вести гібридну війну проти всієї Європи, щоб її послабити, Україна та Іспанія дійсно мають спільні виклики.

Читайте також: Україна готує нову резолюцію щодо Криму - Клімкін

Міністр закордонних справ Іспанії Альфонсо Дастіс у свою чергу поінформував, що під час зустрічі з очільником МЗС України обговорювалися питання Каталонії, Криму і Донбасу, оскільки ці питання схожі тим, що і там, і там є загроза територіальній цілісності країн.

"Я хочу підкреслити, що позиції наших країн абсолютно солідарні по відношенню одна до одної", - наголосив Дастіс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-