Умеров і Чийгоз можуть прилетіти до України завтра - Джапарова

Умеров і Чийгоз можуть прилетіти до України завтра - Джапарова

Укрінформ
Приліт до Києва звільнених з російської в'язниці заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза, які наразі перебувають в Анкарі, перенесено. Їхнє повернення в Україну очікується 27 жовтня.

Про це повідомила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова у Facebook

"Приліт звільнених заступників голів Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза перенесено. Деталі будуть пізніше. Вибачаємося за незручності. Новий час прибуття до аеропорту Бориспіль повідомимо відразу, як будемо володіти інформацією. Очікуємо на них завтра - 27 жовтня", - зазначила вона.

Раніше повідомлялося, що Умеров та Чийгоз прибудуть до аеропорту "Бориспіль" увечері в четвер, 26 жовтня.

Читайте також: Чийгоз проситиме Ердогана допомогти у звільненні Сенцова

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня двох представників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза й Ільмі Умерова, незаконно засуджених в окупованому Криму, видали Туреччині. 

Підконтрольний Кремлю суд у Криму 27 вересня засудив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова до двох років колонії-поселення, заборонивши йому на два роки громадську діяльність. Кримінальна справа проти Умерова була порушена в 2016 році за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до сепаратизму).

11 вересня в окупованому Криму російський суд визнав винним заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза в організації масових заворушень 26 лютого 2014 року. Чийгоза засудили до 8 років колонії загального режиму.

Звільнити Умерова, Чийгоза та інших кримськотатарських політиків і громадських активістів неодноразово вимагали міжнародні й російські правозахисні організації. Вироки, винесені кримчанам російськими судами, засудили США та Євросоюз.

Фото: Evrim Aydın/AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-