Чийгоз заявляє, що у неволі сильно відчував підтримку України

Чийгоз заявляє, що у неволі сильно відчував підтримку України

Оновлено
Укрінформ
Звільнений з російської в'язниці заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз заявив, що у неволі він завдяки своєму адвокату Миколі Полозову, а також своїй родині відчував підтримку України.

Про це він сказав журналістам в Анкарі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я відчував цю велику підтримку України. Звісно, дуже символічною була також підтримка Європи, особливо Польщі. Але йдеться не про особливості, не про Чийгоза, а про те, що народ Криму відчув ту силу, яка стоїть за ними і це дуже важливо у боротьбі", - сказав Чийгоз.

За його словами, за майже три роки неволі він зустрічався з іншими кримськими татарами у в'язниці і вони також відчувають, що є така підтримка, яка дає можливість бути там, у неволі, в безпеці.

Читайте також: Умеров: Проведу кілька днів у Києві й повернуся у Крим

Як повідомляв Укрінформ, Умерова було засуджено на 2 роки колонії-поселення за обвинуваченням у нібито публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Чийгоза було засуджено російським судом до 8 років позбавлення волі у "справі 26 лютого".

Звільнити Умерова, Чийгоза та інших кримськотатарських політиків і громадських активістів неодноразово вимагали міжнародні й російські правозахисні організації. Вироки, винесені кримчанам російськими судами, засуджують США та Євросоюз.

25 жовтня російська сторона передала Чийгоза й Умерова Туреччині. Нині вони перебувають в Анкарі, але сьогодні мають вилетіти до Києва. О 20 годині має відбутися їхня спільна прес-конференція в аеропорту "Бориспіль".

Фото: Evrim Aydın/AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-