МінТОТ нарахував 30 вантажних суден-порушників у кримських портах

МінТОТ нарахував 30 вантажних суден-порушників у кримських портах

Укрінформ
У період з 1 вересня по 1 жовтня зафіксовано заходження 30 вантажних суден-порушників до портів окупованого Криму.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України.

«Загалом цими суднами здійснено 79 заходів до портів Керчі, Севастополя та Феодосії. З них 23 судна під прапором Російської Федерації та 7 – під прапорами інших держав. Зокрема: Палау, Сьєрра-Леоне, Того, Танзанії», – йдеться у повідомленні.

Крім того, зафіксовано 5 суден під прапорами Мальти, Панами, Танзанії, Того та Росії, які знаходилися в акваторії портів Севастополя, Феодосії та Ялти без заходу до терміналів порту.

При цьому в міністерстві нагадали, що морські порти, розташовані на території Автономної Республіки Крим – Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта – закриті на підставі розпорядження Кабінету міністрів України від 30.04.2014 № 578-р «Деякі питання функціонування морського та річкового транспорту» та згідно з наказом Міністерства інфраструктури України від 16.06.2014 р. № 255 «Про закриття морських портів».

Протягом серпня 2017 р. за узагальненою інформацією до портів та терміналів АР Крим заходили 34 вантажних судна-порушники під прапорами РФ, Палау, Сьєрра-Леоне, Того, Коморських островів, Танзанії.

Читайте також: В окупований Крим “навідались” 34 вантажних судна-порушники за місяць - МінТОТ

Заходження суден під іноземними прапорами до закритих морських портів та терміналів, розташованих на території АР Крим та м. Севастополь розглядатиметься як порушення норм міжнародного права, як дії, що підривають суверенітет України, а також як порушення законодавства України, що тягне за собою відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден, у тому числі кримінальну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-