"Кримські" зміни до Конституції презентують у жовтні - Чубаров

Укрінформ
Народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляє, що зміни до Конституції України щодо статусу Автономної Республіки Крим будуть презентовані в жовтні.

Про це він повідомив під час IV Конгресу ініціатив Східної Європи в Любліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Депутати розглядатимуть зміни найближчим часом. Правки до Основного закону України презентують через кілька тижнів", - сказав Чубаров.

За його словами, група фахівців працює над змінами до розділу Основного закону України – "Автономна Республіка Крим".

Головне у них – те, що корінному населенню Криму планують надати національну автономію і гарантію на представництво в органах влади, підкреслив Чубаров, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Читайте також: Чубаров застерігає, аби група "друзів Криму" не стала лише ініціативою

"Ми прив'язуватимемо автономність Криму до права кримськотатарського народу на автономність. У Криму 300 тисяч кримських татар – це близько 13% від усього населення. У Конституції будуть передбачені гарантоване представництво кримських татар, механізми узгодження питань, які мають значення для збереження народу", – пояснив Чубаров.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко заявляв про готовність виступити із законодавчою ініціативою щодо формату кримськотатарської автономії у Криму відразу після того, як Конституційною комісією будуть внесені відповідні пропозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-