Чубаров застерігає, аби група

Чубаров застерігає, аби група "друзів Криму" не стала лише ініціативою

Укрінформ
Народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що можливе створення групи друзів українського Криму не буде дієвим і ефективним у разі неучасті у ньому країн-гарантів Будапештського меморандуму.

Про це він сказав журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як на мою думку, обов'язково в цій групі мають бути країни-гаранти Будапештського меморандуму, тобто провідні країни. Якщо їх не буде, то це може знову закінчитися лише ініціативами, які не матимуть можливостей бути реалізованими", - зазначив Чубаров.

Він також додав, що будь-які ініціативи щодо повернення Криму будуть вагомими тільки тоді, коли підкріплюватимуться конкретними правовими діями на міжнародній арені, "які примусять Росію сісти за стіл переговорів щодо Криму".

За словами Чубарова, Росії наразі вдається блокувати будь-які дискусії щодо Криму, "бо Росія вважає Крим своєю територією і одразу блокує будь-які намагання, щоб хтось із нею говорив про Крим".

Читайте також: Створення в ООН групи «друзів Криму» сприятиме деокупації півострова - Геращенко

Голова Меджлісу також додав, що в разі створення такої групи, яка буде здатна реалізовувати свої ініціативи, це буде "початком процесу повернення Криму".

Меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї був укладений 5 грудня 1994 року Україною, США, Росією і Великою Британією.

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня Президент України Петро Порошенко під час виступу на засіданні Генасамблеї ООН звернувся до країн-членів ООН із ініціативою створити міжнародну групу друзів українського Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-