Створення в ООН групи «друзів Криму» сприятиме деокупації півострова - Геращенко

Створення в ООН групи «друзів Криму» сприятиме деокупації півострова - Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко вважає, що можливе створення країнами-членами ООН міжнародної групи друзів українського Криму сприятиме деокупації півострова.

Про це вона сказала на брифінгу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, коментуючи участь Президента України Петра Порошенка в засіданні Генеральної асамблеї ООН 20 вересня, Геращенко зазначила, що тема Криму була нерозривно пов'язана з ситуацією на Донбасі і була однією з ключових у рамках зустрічей із багатьма лідерами країн ЄС.

«Президент України запропонував ініціативу створення цієї групи друзів задля можливості деокупації Криму», - підкреслила Геращенко.

При цьому вона зазначила, що будь-який майданчик для обговорення питання повернення Криму не можливий без участі Російської Федерації.

Читайте також: Геращенко розповіла про “особистий контакт”, який Порошенко встановив із Трампом

«Поки що Російська Федерація тут не демонструє жодного бажання віддавати Крим, тому ми повинні створити такі міжнародні умови, щоб крадій віддав крадене сам», - сказала Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня Порошенко під час виступу на засіданні Генасамблеї ООН звернувся до країн-членів ООН із ініціативою створити міжнародну групу друзів українського Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-