Стратегія-18: у Петербурзі пройдуть пікети на підтримку кримських татар

Стратегія-18: у Петербурзі пройдуть пікети на підтримку кримських татар

Укрінформ
Громадські активісти Петербурга у центрі міста проведуть 18 вересня щомісячну серію пікетів на підтримку кримських татар (на згадку про депортацію кримських татар 18 травня 1944 року).

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці "Стратегія - 18. Петербург на підтримку кримських татар"

"У понеділок, 18 вересня 2017 р., з 19:00 години у Санкт-Петербурзі на Невському проспекті пройде акція на підтримку кримських татар у рамках "Стратегії-18" у форматі одиночних пікетів. Місце збору учасників - перетин Невського проспекту і Малої Садової вулиці", - говориться у повідомленні.

Активісти вказують, що "в Криму з 2014-го року російською окупаційною владою щодо  кримських татар проводиться політика, що наслідує гірші риси сталінського минулого". Вони нагадують, що "з весни 2014-го року повсякденністю для кримських татар стали поліцейські облави й обшуки, викрадення людей серед білого дня з власних будинків або на вулиці; викрадених або не знаходили зовсім, або виявляли мертвими зі слідами тортур".

Читайте також: СКУ закликає світ добиватися звільнення Чийгоза

В якості останніх прикладів організатори згадують затримання й побиття Рената Параламова, вирок Ахтему Чийгозу, "терористичні" статті кримських татар, що проходять у справі Хізб ут-Тахрір".

"Нав'язана нашій країні її владою роль окупанта й наглядача, що пригнічує чужу свободу, чужу пам'ять про минуле, чужу культуру, для нас неприйнятна. Тому ми вийдемо вчергове на Невський проспект, щоб висловити підтримку кримськотатарському народу, привернути увагу людей до трагедії, що розгортається на наших очах, стала прямим наслідком окупації Криму, і до нашої загальної відповідальності за неї. Ні геноциду кримськотатарського народу!» - заявляють організатори акції.

Її учасники сподіваються, що до участі в акції залучаться всі небайдужі громадяни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-