Справа Хізб ут-Тахрір: окупанти продовжили арешт Меметову

Справа Хізб ут-Тахрір: окупанти продовжили арешт Меметову

Укрінформ
В окупованому Криму підконтрольний Кремлю Верховний суд продовжив на два місяці арешт фігурантові так званої "справи Хізб ут-Тахрір" Ремзі Меметову.

Про це повідомляє "Крим. Реалії".

"Фігуранту Бахчисарайського справи "Хізб ут-Тахрір" Ремзі Меметову продовжили до 12 листопада термін утримання під вартою. Таке рішення прийняла 8 вересня на закритому судовому засіданні суддя підконтрольного Кремлю Верховного суду анексованого Криму Галина Редько", - йдеться в повідомленні.

З посиланням на адвоката Сергія Лєгостова повідомляють, що суддя мотивувала свою відмову в проведенні відкритого засідання тим, що на минулих засіданнях слухачі порушували громадський порядок, а також "загостренням терористичної небезпеки".

Прокурор з цього приводу заявив, що суд - "“не кімната для побачень".

Суддя також відмовила захисту у задоволенні клопотання про голосне оголошення свого рішення й про відвід прокурору. На цій підставі Меметов заявив відвід судді, проте його також залишили без задоволення.

Після цього підсудний заявив про своє небажання брати участь у цьому процесі, його вивели із зали суду.

Адвокат також заявляв клопотання про неприпустимість утримання Меметова в клітці, суд відхилив це клопотання.

Читайте також: Справа Хізб ут-Тахрір: окупанти залишили в силі термін арешту шістьох фігурантів

Після цього, повідомляє видання, прокурор зачитав стандартне формулювання з КПК Росії та попросив продовжити утримання Меметова під вартою на 2 місяці. Суддя задовольнила прохання прокурора.

Як повідомлялося, 12 травня 2016 року року в Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків у будинках мусульман, а також у місцевому кафе. В результаті були затримані четверо бахчисарайців: Зеврі Абсеітов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Вони були затримані співробітниками ФСБ за підозрою в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", визнаної в Росії терористичною.

Фото: Антон Наумлюк/Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-