Біля Босфору розкололося судно, що контрабандою возило сировину на

Біля Босфору розкололося судно, що контрабандою возило сировину на "Кримський Титан"

Фото, відео
Укрінформ
Турецький суховантаж, який возив сировину на завод "Титан" в окупованому Криму, розламався навпіл біля входу в Босфор.

Про це повідомляє BSNews.

"Моніторингова група Майдану закордонних справ і BSNews повідомляє, що в ніч з 26 на 27 серпня 2017 року біля входу в протоку Босфор розламався навпіл суховантаж Leonardo, який неодноразово перевозив ільменіт для заводу "Титан" в окупованому Криму через керченський порт Камиш-Бурун", - наголошується в повідомленні.

Судно йшло в баласті (без вантажу) з Ростова-на-Дону в турецький порт Тузла – після того, як 8 серпня 2017 доставило черговий вантаж 3000 тонн ільменітової руди з турецького порту Самсун в порт Камиш-Бурун. На даний час кормова частина судна знаходиться біля турецького узбережжя – доставлена туди турецькими рятувальниками на буксирі.

Читайте також: Фірташ віддасть окупантам базу відпочинку за борги "Кримського титану"

Старий 42-річний суховантаж радянського виробництва в 2011 році був проданий Укррічфлотом турецькому власнику. Із серпня 2015 року - фігурант сирійського чорного списку США, з кінця 2016 - кримського чорного списку "Майдану закордонних справ".

Розламалося навпіл судно, яке возило контрабанду до Криму. Фото: denizhaber.com.tr

Заходом у порти окупованого і анексованого Росією Кримського півострова судновласники, капітани та екіпажі суден скоюють злочин, нагадує "Майдан закордонних справ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-