Фірташ віддасть окупантам базу відпочинку за борги

Фірташ віддасть окупантам базу відпочинку за борги "Кримського титану"

Укрінформ
Олігарх Дмитро Фірташ віддасть базу відпочинку "Хвиля", де окупанти проводять кремлівський форум "Таврида", в обмін на списання боргів пов'язаного з ним заводу "Кримський титан".

Про це повідомляє РБК з посиланням на високопоставленого російського чиновника.

"Розташована на Бакальській косі Криму база відпочинку "Хвиля", де проводиться молодіжний форум "Таврида", перейде у власність республіки від українського бізнесмена — власника Group DF Дмитра Фірташа", - йдеться в повідомленні. Інформацію виданню підтвердило джерело в окупаційний уряді і співрозмовник, близький до керівництва заводу "Кримський титан" (саме йому належить база "Хвиля"). Завод у свою чергу належить структурам, близьким до Фірташа.

Джерело повідомило, що у заводу "Кримський титан", найбільшого виробника двоокису титану в Східній Європі, серйозні заборгованості, і перехід бази у власність "уряду" може стати способом врегулювання боргів.

Читайте також: Суд зобов'язав компанію Фірташа перерахувати Черкасиобленерго 47 мільйонів

Завод "Кримський титан" — розташований в Армянську підрозділ ТОВ "Титанові інвестиції", яке було зареєстровано в Москві в 2014 році. Власником "Титанових інвестицій" є кіпрська компанія Letan Investments Limited, яка з жовтня 2016 року, за даними Кіпрського реєстру юридичних осіб, належить Олександру Ємеліну - давньому знайомому Фірташа.

Раніше Letan Investments Limited належала двом іншим кіпрським компаніям — Group DF Holdings Limited (99,9%) і Group DF International Consulting Limited (0,1%). Власником Group Df Holdings Limited, за даними Кіпрського реєстру юридичних осіб, ще з квітня 2011 року є Фірташ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-