Суд зобов'язав компанію Фірташа перерахувати Черкасиобленерго 47 мільйонів

Суд зобов'язав компанію Фірташа перерахувати Черкасиобленерго 47 мільйонів

Укрінформ
Вищий господарський суд України зобов'язав ПАТ "Азот" перерахувати на рахунки ПАТ "Черкасиобленерго" 47 млн грн.

Про це повідомляє у середу прес-служба НАБУ.

"НАБУ в судовому порядку визнало недійсним договір між ПАТ "Азот", ПрАТ "Холдингова компанія "Енергомережа" та ПАТ "Черкасиобленерго", за яким інтересам держави завдано збитків у розмірі понад 47 млн грн. Вищий господарський суд 22 серпня, змінивши рішення судів першої та апеляційної інстанцій, задовольнив відповідний позов Бюро з усіх доводів зазначених у ньому, в тому числі щодо порушення інтересів держави і суспільства", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ГПУ прийшла з обшуками в компанії Фірташа

Відтак, як зазначили у НАБУ, на виконання рішення суду ПАТ "Азот" має перерахувати 47 млн грн на поточний рахунок із спеціальним режимом використання ПАТ "Черкасиобленерго". Після зарахування до цих коштів буде застосований алгоритм оптового ринку електричної енергії України.

Раніше Національне антикорупційне бюро України домоглося визнання недійсною угоди між ПАТ "Азот" та ПАТ "Черкасиобленерго".

Як вказується на сайті ПАТ "Азот", у квітні 2011 року компанія увійшла до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-