Окупанти залякують кримських татар штрафами і конфіскацією житла – Джемілєв

Окупанти залякують кримських татар штрафами і конфіскацією житла – Джемілєв

Укрінформ
Російська влада в анексованому Криму намагається залякати кримських татар штрафами, за несплату яких у них можуть забирати майно.

Про це розповів у Херсоні у розмові з кореспондентом Укрінформу лідер кримськотатарського народу, Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв, який у понеділок прибув в область з робочим візитом.

"Там (в окупованому Криму - ред.) як робиться: якщо ти не виплачуєш цей штраф, то якщо ти пенсіонер - із пенсії твоєї забирають, якщо ти працюєш - із зарплати забирають. Можуть також прийти забирати майно", - розповів Джемілєв.

Як він зазначив, наприклад, кримськотатарського активіста Бекіра Умерова, який був затриманий 20 серпня під час акції пам'яті, присвяченої 30-річчю масових мітингів кримських татар в Москві, через кілька годин відпустили. "Але, по-моєму, якийсь штраф наклали. Вони (штрафи - ред.), зазвичай, від 10 до 30 тис. рублів", - повідомив Джемілєв.

Читайте також: Екс-начальнику виконавчої служби АРК повідомили про підозру у держзраді

Проте, як він наголосив, ці штрафи можуть бути і набагато більшими. "Скажімо, там (у Криму - ред.) дівчину Зарему оштрафували на 300 тис. рублів. Це великі гроші, це десь 5 тис. доларів. І зараз по всьому Криму збирають копійки, по 10 рублів, щоб у мішках привезти - нате, мовляв, вдавіться", - сказав Джемілєв.

Як повідомлялося, у липні 2017 року жительку Бахчисарайського району Криму кримську татарку Зарему окупаційний суд оштрафував на 300 тис. російських рублів за проукраїнські дописи в соціальній мережі. Відповідно до статті, за якою судили Зарему, їй загрожувало позбавлення волі строком до 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-