МЗС направило РФ ноту протесту через затримання в Криму Лимешка

МЗС направило РФ ноту протесту через затримання в Криму Лимешка

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України направило МЗС Росії ноту з вимогою надати всю інформацію щодо обставин затримання в анексованому Криму Геннадія Лимешко.

Про це в ефірі програми «Ранкова Свобода» повідомила речниця МЗС України Мар’яна Беца. 

Спікер українського зовнішньополітичного відомства наголосила, що міністерство регулярно виступає з протестом у зв’язку з діями Росії на окупованих територіях.

Водночас, за словами Беци, можливості українських дипломатів обмежені, оскільки ніяких консульських установ в Криму українське відомство немає.

«Важелів впливу в Україні не так багато, працюємо тільки через правозахисників і волонтерів», – додала Беца.

Вона зазначила, що кожен факт репресій проти населення в Криму фіксується і долучається до доказової бази для подальшого розгляду злочинів Росії на окупованих територіях в Міжнародному суді ООН.

Читайте також: Мати затриманого в Криму "диверсанта" заявила, що син зізнався під тортурами

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня ФСБ Росії заявила про затримання в Криму "агента Служби безпеки України", який "намагався пошкодити лінію електропередачі і планував інші диверсії". ФСБ також назвала прізвище затриманого - Геннадій Лимешко.

В СБУ назвали провокацією РФ затримання "українського диверсанта" в окупованому Криму.

Російські спецслужби оприлюднили відео затримання і допиту чоловіка. На камеру він назвав себе Геннадієм Лимешком і зізнався в тому, що нібито готував диверсії на території анексованого Криму. Водночас мати затриманого Лимешка заявляє, що її син дав ФСБ свідчення під тортурами і тиском.

Суд в Криму заарештував затриманого ФСБ українця на два місяці.

Росія і раніше неодноразово заявляла про затримання в Криму «українських диверсантів». Українські спецслужби такі повідомлення спростовують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-