Україна все робитиме, щоб витягнути Чийгоза та інших політв’язнів - Порошенко

Україна все робитиме, щоб витягнути Чийгоза та інших політв’язнів - Порошенко

Укрінформ
Українська влада продовжуватиме робити все, щоб звільнити незаконно затриманого в окупованому Криму Ахтема Чийгоза та всіх інших політичних в’язнів Кремля.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook Президент України Петро Порошенко.

“Українська влада продовжує робити все, щоб звільнити Ахтема Чийгоза та всіх політичних в’язнів Кремля. Пишаємося твоєю мужністю та силою духу, Ахтеме. Україна з тобою!” - йдеться у повідомленні.

Порошенко також навів слова Чийгоза, які він виголосив у останній промові перед вироком і які повністю відображають злочинний характер судилища, який влаштувала РФ проти українців та кримських татар, що виступили на захист своєї Батьківщини: “Судять не тих, хто зрадив, хто мав цілі і мотиви, спрямовані на зміну територіальної цілісності України, хто згодом викрадав і убивав людей, незаконно присвоював собі право управляти, судити. Судять тих, хто відстоював закони країни, міжнародні норми, правила. Судилище влаштовує країна-окупант, у якої немає на це права”.

Читайте також: Чийгоз назвав "свій" вирок вироком Росії для всього кримськотатарського народу

Як повідомлялося, вчора в окупованому Криму в суді у справі Чийгоза завершилися дебати сторін, у яких виступили захисники Чийгоза і він сам.

За словами адвоката Миколи Полозова, оголошення вироку у справі Чийгоза відбудеться 11 вересня.

7 серпня прокурор зажадала для Ахтема Чийгоза покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8 років із відбуванням у колонії загального режиму.

Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема із партії "Русское единство". Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза у організації масових заворушень.

"Справу Чийгоза" російський суд розглядає в рамках "справи 26 лютого" після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо - щодо заступника голови Меджлісу кримських татар Чийгоза, і окремо - щодо інших фігурантів процесу - Алі Асанова та Мустафи Дегерменджі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-