Чийгоз назвав

Чийгоз назвав "свій" вирок вироком Росії для всього кримськотатарського народу

Укрінформ
Сьогодні у окупованому Криму у суді у справі Ахтема Чийгоза завершилися дебати сторін, у яких виступили захисники Ахтема Чийгоза, після чого він виступив із останнім словом.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов на своїй сторінці у Facebook і навів повністю останнє слово Ахтема Чийгоза.

"Для всіх є очевидним, що жодної кримінальної справи проти Ахтема Чийгоз немає. Інциденти, які мали місце 26 лютого 2014 року на мирному мітингу, оголошеному Меджлісом кримськотатарського народу, спровоковані були особами, які сприяли подальшій військовій окупації Криму. Тобто судять не тих, хто зрадив, хто мав мету та наміри, спрямовані на зміну територіальної цілісності України, хто надалі викрадав та вбивав людей, незаконно наділяв себе повноваженнями керувати, судити. Судять тих, хто відстоював закони країни, міжнародні норми, правила", - сказав Чийгоз.

Він підкреслив, що судилище влаштовує країна-загарбник, у якої права на це немає.

За його словами, у такій ситуації, і знаючи всі справжні наміри замовників цього процесу, ні про яку об'єктивність та самостійність суду не доводиться говорити.

"Мені судилося прийняти цей вирок, як вирок для всього кримськотатарського народу - від імені Російської Федерації, що окупувала мою Батьківщину", - сказав у своєму останньому слові Чийгоз.

Читайте також: Чийгоз на "суді": Захищати цілісність країни – обов'язок громадянина

Як повідомив Микола Полозов, оголошення вироку у справі Чийгоза відбудеться 11 вересня.

У підконтрольному Кремлю Верховному суді Криму сьогодні тривають дебати сторін у справі одного з лідерів кримських татар, заарештованого Ахтема Чийгоза.

7 серпня прокурором Анастасія Супряга зажадала для обвинуваченого покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8 років із відбуванням у колонії загального режиму.

Чийгоза затримали в січні 2015 роки за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема із партії "Російська єдність". Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза у організації масових заворушень.

"Справа Чийгоза" російський суд розглядає в рамках "справи 26 лютого" після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо - щодо заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, і окремо щодо інших фігурантів процесу - Алі Асанова та Мустафи Дегерменджі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-