Чийгоз на

Чийгоз на "суді": Захищати цілісність країни – обов'язок громадянина

Укрінформ
Один із лідерів кримських татар Ахтем Чийгоз на засіданні підконтрольного Кремлю Верховного суду Криму 9 серпня сказав, що його справа має політичний характер і що учасники на мітингу 26 лютого 2014 року «захищали цілісність своєї країни» відповідно до Конституції і законодавства України.

Про це інформує Крим.Реалії.

«Це прямий обов'язок громадянина – захищати цілісність своєї країни. Це був обов'язок! Умислу на вчинення протиправних дій не було, ми проводили мирний мітинг», – сказав Чийгоз.

Він підкреслив, що в суді є відеоматеріали, які доводять його слова.

Чийгоз висловив припущення, що суд над ним проводять з метою залякування кримськотатарського народу. Також він піддав критиці свідчення трьох «секретних свідків», які були представлені стороною обвинувачення.

У підконтрольному Кремлю Верховному суді Криму сьогодні тривають дебати сторін у справі одного з лідерів кримських татар, заарештованого Ахтема Чийгоза.

Читайте також: Адвокат Чийгоза закликав суд ухвалити виправдувальний вирок

7 серпня прокурор Анастасія Супряга запросила для обвинуваченого покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8 років з відбуванням у колонії загального режиму.

Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема з партії «Русское единство». Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

«Справу Чийгоза» російський суд розглядає в рамках «справи 26 лютого» після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо – щодо заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, й окремо щодо інших фігурантів процесу – Алі Асанова й Мустафи Дегерменджі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-