Адвокат Чийгоза закликав суд ухвалити виправдувальний вирок

Адвокат Чийгоза закликав суд ухвалити виправдувальний вирок

Укрінформ
Адвокат одного з лідерів кримських татар Ахтема Чийгоза Микола Полозов на засіданні підконтрольного Кремлю Верховного суду Криму закликав суддю ухвалити виправдувальне рішення.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Це процес проти всіх кримських татар. Але за більш ніж рік цього процесу я дійшов висновку, що кримські татари і навіть Ахтем Чийгоз вільніші, ніж ми з вами», – зазначив Полозов.

Водночас він попросив «винести окрему ухвалу за неправдиві свідчення щодо свідка Ейваза Умерова».

За словами адвоката Олександра Лісового, Чийгоз «був обраний на роль жертви з метою демонстрації сили і контролю щодо кримських татар».

Захисник закликав суд давати оцінку «тільки доказам, а не думкам слідчого».

При цьому він звернув увагу суду на те, що об’єктом злочину може бути тільки громадська безпека Росії, проте за час суду звинувачення жодного разу не пояснило, який стосунок має Росія до подій 26 лютого 2014 року у Сімферополі.

Крім того, адвокат Лісовий наголосив на неприпустимості зворотної дії закону, що закріплено у статті 54 Конституції Росії.

У зв’язку з регламентом роботи СІЗО чергове судове засідання у справі Ахтема Чийгоза завершилося, суд продовжиться 9 серпня о 9.30 ранку.

Як повідомлялося, Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень. Його затримали в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема, з партії «Русское единство». 

Читайте також: Джапарова назвала Чийгоза символом опору окупантам у Криму

7 серпня прокуратура попросила суд призначити для Чийгоза покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8 років з відбуванням у колонії загального режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-