Джапарова назвала Чийгоза символом опору окупантам у Криму

Джапарова назвала Чийгоза символом опору окупантам у Криму

Укрінформ
Перший заступник міністра інформполітики Еміне Джапарова вважає, що заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз уже став символом опору діям окупанта у Криму.

Таку думку вона висловила в ефірі «112 Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ахтем Чийгоз на сьогодні є символом цього опору. Фактично його справа налічує 30 томів. Це судилище, тому що навіть якщо погоджуватися, так собі уявимо, з російською інтерпретацією подій і погоджуватися з тим, що він начебто щось там неправомірне організував, то ці події мали місце тоді, коли, навіть згідно з російським законодавством, Крим ще був частиною української території. Тому це абсолютно такий правовий абсурд, який здійснюють на наших очах», - сказала Джапарова.

Водночас вона відзначила, що для кримських татар така репресивна політика Російської Федерації не є новою. «Вона лежить у площині «загнати людей в страх» для того, щоб будь-який опір не мав місця. Тобто, з одного боку вичавлюють усіх активних, а з іншого - всіх, хто залишився жити в Криму, змушують таким чином мовчати», - сказала перший заступник міністра інформполітики.

Читайте також: МЗС вимагає від окупантів у Криму припинити переслідування Чийгоза

Як повідомлялося, учора адвокат Чийгоза Микола Полозов поінформував, що у підконтрольному окупантам так званому Верховному суді Криму почалися дебати у справі Чийгоза. Сторона обвинувачення просить для Чийгоза 8 років позбавлення волі.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз був затриманий у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, у тому числі з партії «Русское единство», керівництво якої здійснював нинішній «глава» Криму Сергій Аксьонов. Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових безладів під час мітингу біля стін ВР АРК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-