Справа Чийгоза: до суду не прийшли постраждалі

Справа Чийгоза: до суду не прийшли постраждалі

Укрінформ
Постраждалі у справі заступника Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза не з'явилися на сьогоднішнє судове засідання, яке відбувається у захопленому Криму.

Про це повідомляє проект "Крим.Реаліі".

Водночас, як зазначається, підтримати Чийгоза прийшли близько трьох десятків кримчан, включаючи його родичів - двох сестер, сина і дочку.

На початку засідання адвокат Микола Полозов заявив, що трьох робочих днів було недостатньо для повноцінної підготовки до дебатів, і це «коштувало йому нервів і здоров'я».

Напередодні на засіданні у «справі Чийгоза» у підконтрольному Кремлю Верховному суді анексованого Криму прокурор Анастасія Супряга запросила для обвинуваченого покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8 років з відбуванням у колонії загального режиму.

У МЗС України у відповідь на це черговий раз зажадали від російської влади припинити переслідування Чийгоза.

Як повідомлялося, Ахтема Чийгоза було затримано в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі, з партії «Русское единство». Російська влада анексованого Криму обвинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

Читайте також: Крим: Чийгозу просять 8 років в'язниці

«Справу Чийгоза» російський суд розглядає в рамках «сутички 26 лютого» після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо - щодо заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, і окремо щодо інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-