Навальний не вірить, що питання Криму можна вирішити в осяжному майбутньому

Навальний не вірить, що питання Криму можна вирішити в осяжному майбутньому

Укрінформ
Російський політик Олексій Навальний заявив, що не бачить способу вирішення питання окупованого Криму. При цьому у разі своєї перемоги на президентських виборах він укотре пообіцяв провести на півострові «чесний референдум».

Про це він сказав в ефірі радіо «Ехо Москви», відповідаючи на запитання слухача: «Будучи президентом, чи віддасте ви Крим?». 

«Я на це питання відповідаю цілком чесно. Я не бачу способу вирішення кримської проблеми і не вірю, що вона може бути вирішена президентом Навальним, президентом Путіним або будь-яким іншим президентом в осяжному майбутньому. Рівно тому, що впродовж свого життя (і якщо ми звернемося до підручників історії, трішки довше) я не бачу жодного територіального конфлікту, який було би вирішено на планеті Земля. Жодного. Ну, за дуже-дуже рідкісним виключенням», - заявив Навальний.

Читайте також: Гіркін і Навальний: яке їхало, таке й здибало

За його словами, «Північний Кіпр, як Гібралтар, як Японські острови або Фолклендські острови - це нерозв'язна проблема». 

«Я як президент можу гарантувати одне - що я проведу там чесний референдум, я зроблю спроби нормалізувати ситуацію. До цього референдуму і до тристоронніх комісій разом з Європейським Союзом ми постараємося притягнути Україну. Чесно кажучи, ось якщо не лукавити, я сумніваюся, що Україна визнає цей референдум. Тобто доки ком протиріч абсолютно класичний, от як у Ізраїлю та у Палестини. Він такий, що ну ніхто не зміг це зробити і не зміг навіть наблизитися», - стверджує російський політик.

«Тому я думаю, що усі ми довго страждатимемо, жителі Криму страждатимуть, інвестиції в Крим не йтимуть. Я відповідатиму на це питання багато-багато-багато років, поки займаюся політикою, але ніяких перспектив не видно», - додав він.

Раніше Навальний вже заявляв, що вважає фальшивкою референдум у Криму, який був незаконно проведений в 2014 році. Тому, на його думку, варто провести новий «нормальний» референдум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-