Siemens стверджує, що у контракті є заборона використання їх турбін у Криму

Siemens стверджує, що у контракті є заборона використання їх турбін у Криму

Укрінформ
Siemens заявляє, що у контракті є позиції про обов’язковість використання турбін, виготовлених компанією, на Таманській ТЕС, а додатково – є стаття із забороною використовувати турбіни на території Криму.

Про це повідомляє Європейська правда із посиланням на джерела, що знайомі із позовом Siemens.

Відповідно до цих норм, Siemens вважає угоду із "Технопромэкспорт" такою, що прикриває іншу угоду – про продаж турбін у Крим.

Siemens наголошує: якщо їм від початку було би відомо про справжні наміри російської компанії, угода не відбулася б. На цій підставі німецька компанія просить суд розірвати угоду, заарештувавши турбіни та заборонивши їх монтування у Криму.

Нагадаємо, у четвер британське агентство Reuters повідомило про поставку в Крим ще двох турбін, які схожі на ті, що виробляє німецький концерн Siemens. Минулого тижня агентство Reuters повідомило, що до Криму були поставлені турбіни виробництва німецького концерну Siemens в обхід санкцій ЄС. 

Таким чином, вірогідно, що Росія поставила на півострів вже чотири турбіни Siemens.

Як раніше повідомлялося, компанія заявила в понеділок, що подала позов проти російських партнерів у зв'язку з передачею ними газових турбін в Крим і має намір добитися повернення турбін в Тамань, куди вони спочатку були направлені.

Читайте також: ЗМІ: Росія знову відправила до Криму газові турбіни

"Siemens категорично наполягає на повному дотриманні всіх обмежень з експортного контролю щодо себе, а також своїх партнерів і клієнтів", - наголосили в компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-