Росія попри санкції завезла до окупованого Криму турбіни Siemens - ЗМІ

Росія попри санкції завезла до окупованого Криму турбіни Siemens - ЗМІ

Укрінформ
Росія в обхід санкцій Євросоюзу доправила в окупований Крим турбіни для електростанцій, виготовлені німецькою компанією Siemens.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на три джерела.

"Росія доправила турбіни для виготовлення електроенергії, вироблені німецькою компанією Siemens до Криму - регіону, на який накладено санкції Європейського Союзу, які забороняють європейським фірмам постачати енергетичні технології", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Трампа не знають, як він поведеться під час зустрічі з Путіним - NYT

Як зазначає одне з джерел, близьке до проекту, дві турбіни були доправлені у Крим морем із Росії. За даними анонімного джерела, вони призначені для використання на електростанції в Севастополі. Турбіни були розвантажені в порту Севастополя, а на майданчику електростанції проведена підготовча робота зі встановлення та введення їх в експлуатацію. Йдеться про газові турбіни SGT5-2000E, які виробляються тільки Siemens та її дочірніми компаніями, уточнив співрозмовник.

Офіційний представник енергетичного сектору Криму, знайомий з проектом електростанцій та співробітником компанії, що бере участь у проекті, також підтвердив, що це турбіни Siemens.

Як повідомляється, санкції ЄС забороняють європейським приватним особам і компаніям продавати енергетичні технології в Крим, який був незаконно анексований Росією у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-