У Трампа не знають, як він поведеться під час зустрічі з Путіним - NYT

У Трампа не знають, як він поведеться під час зустрічі з Путіним - NYT

Укрінформ
Оточення Трампа стурбоване тим, що попри численні інформативні брифінги й досі неясно, як чинний президент США поведеться під час запланованої зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним.

Про це йдеться в публікації The New York Times, що вийшла в середу.

"Президент Трамп неодноразово був поінформований. Радники попереджали його в Мережі про потенційні ризики, складні проблеми та дипломатичні труднощі", - зазначається в публікації.

Читайте також: Американці довіряють більше адміністрації Трампа, ніж ЗМІ та Конгресу

Проте попри всі ці заходи навіть наближені помічники Трампа точно не знають, "що він вирішить сказати чи зробити, коли зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним цього тижня" на саміті G-20 в Гамбурзі.

"І саме це найбільше турбує радників та чиновників в адміністрації Трампа, який у середу вирушив у свою другу закордонну поїздку - спочатку до Варшави, а потім - до Гамбурга", - зауважує видання.

Читайте також: Перед самітом G20 Путіна озброять “фейковими козирями” - InformNapalm

Запланована на п'ятницю розмова Трампа з Путіним, за великим рахунком, є необхідною з огляду на критичні суперечності між Сполученими Штатам й Росією. Але це також дипломатичний і політичний ризик для президента США на тлі проведення цілої низки розслідувань щодо можливих зв'язків його кампанії з росіянами, а також готовності самого Трампа персонально виступити проти військових злочинів Москви та втручання РФ у виборчий процес у США.

Читайте також: В МЗС Польщі вважають, що у Путіну немає чим зацікавити Трампа

Натомість сам Трамп взагалі не турбується про результати зустрічі з Путіним. "Він сказав помічникам, що більше занепокоєний позицією німецького канцлера Ангели Меркель та інших лідерів щодо його рішення вийти з Паризької кліматичної угоди та його жорсткої лінії стосовно імміграції", - пише видання.

Водночас підкреслюється, що Путін точно буде готовим до зустрічі. Це саме та персона, яку називають майстром маніпуляцій, зазначається в публікації.

Читайте також: Путін успішно переконує Захід, що Кремлю довіряти не можна — Кубілюс

Як повідомляв Укрінформ, зустріч президентів США і Росії запланована на п'ятницю, 7 липня. Очікується, що лідери обговорять ситуацію в Сирії й Україні. Крім того, обидва президенти мають "надіслати меседж" світовій спільноті про свої наміри вибудовувати відносини надалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-