Американці довіряють більше адміністрації Трампа, ніж ЗМІ та Конгресу

Американці довіряють більше адміністрації Трампа, ніж ЗМІ та Конгресу

Опитування
Укрінформ
Американське суспільство довіряє адміністрації президента США Дональда Трампа більше, ніж медіа та головному законодавчому органу країни.

Такі дані наводяться в одному з останніх досліджень, проведеному національним радіо NPR, мовником PBS NewsHour, а також компанією Marist Poll.

"Адміністрації Трампа довіряють 37%, соціологічним опитуванням - 35%, засобам масової інформації - 30%, а Конгресу - 29%", - йдеться в оприлюднених результатах.

Читайте також: Дії Америки щодо Росії викликають оптимізм — екс-прем'єр Литви

Водночас зазначається, що американці розділились у думці, що вибори у їх країні є справедливими. Зокрема, 50% довіряють існуючій у США електоральній системі, заснованій на роботі Колегії виборщиків, 47% мають протилежну думку.

"Американці таким чином закликають адміністрацію Трампа, медіа, Конгрес і соціологічні опитування громадської думки подвоїти свої зусилля, щоб завоювати довіру громадськості", - наводиться в цьому зв'язку коментар доктора Лі Міріуффа, який очолює Інститут громадських шкіл Marist College for Public Opinion.

Читайте також: Команда Трампа очікує, що він висуне Путіну претензію за "виборний скандал" - ЗМІ

Тим часом, найбільшою довірою серед американців користуються ЦРУ та ФБР. Під час опитування 60% висловили найвищий рівень довіри цим структурам, і лише 14% зазначили, що зовсім не покладаються на них. Приблизно таку ж підтримку отримали й американські суди – 60% проти 12%.

Опитування проводилось у період з 21 по 25 червня, у ньому взяли участь понад 1,2 тис. респондентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-