Дії Америки щодо Росії викликають оптимізм — екс-прем'єр Литви

Дії Америки щодо Росії викликають оптимізм — екс-прем'єр Литви

Укрінформ
Останні дії і заяви нової адміністрації президента США Дональда Трампа щодо Росії викликають оптимізм, а тому Москві не варто сподіватися на якісь позитиви для себе від зустрічі Трамп-Путін на саміті G20 у Гамбурзі.

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив екс-прем'єр Литви, депутат литовського Сейму Андрюс Кубілюс.

“Досить складно передбачити дії президента Трампа. Ще складніше — що він напише у твіттері. Але попри все я налаштований оптимістично, адже не справдилися побоювання, що нова адміністрація Трампа діятиме  таким чином, що це для нас обернеться новою небезпекою з боку Росії. Навпаки, нова адміністрація діє так, що ми можемо бути задоволеними”,- заявив політик.

За його словами, проводячи нещодавно переговори у Вашингтоні з американськими чиновниками він бачив у них усвідомлення небезпечних дій з боку Росії.

“Після зустрічей у Конгресі чи Білому домі я не можу сказати, що Трамп робить якісь погані кроки. Навпаки, це в Москві починають розуміти, що поведінка Путіна й усієї Росії переконали Захід, що Кремлю довіряти не можна”,- констатував Кубілюс.

Читайте також: Реалізація “плану Маршалла” для України переходить до конкретики - Кубілюс

Він наголосив, що Вашингтон підтримує позицію України, Литви та Польщі  щодо недоцільності будівництва “Північного потоку-2”.

“Так, вони дуже серйозно взялися за цю справу. Побачимо, як відреагує на це Європа. Проте, видно сильну політичну волю з боку США”,- підкреслив Кубілюс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-