Росія заявила, що проігнорує рішення Ради Європи щодо Криму

Росія заявила, що проігнорує рішення Ради Європи щодо Криму

Укрінформ
Росія заявила, що не вважає за потрібне виконувати рішення Комітету Міністрів Ради Європи щодо Криму.

Про це йдеться в коментарі МЗС РФ.

"Російська Федерація ніяк не вважає себе зв'язаною зазначеним рішенням Комітету міністрів і не вважає правомірним його використання українською стороною в її подальших пропагандистських побудовах. Для нас вони в силу свого неконсенсусного характеру політично і юридично нікчемні", - заявили російські дипломати.

Вони зазначили, що МЗС Росії, зі свого боку, внесло на обговорення проекти рішень КМРЄ про підтримку Мінського процесу та про порушення прав людини в Україні.

"Розраховуємо на їх предметне обговорення на найближчому засіданні комітету", - йдеться в коментарі.

У зовнішньополітичному відомстві РФ відмовилися визнавати, що в Криму існують проблеми з правами людини, і назвали міркування про погіршення становища кримських татар в окупації такими, що "набили оскому".

"Їх населення (Криму - ред.) повністю знаходиться під захистом російських законів і Конвенцій ООН і Ради Європи, включаючи Європейську конвенцію про захист прав людини і основних свобод. До речі, як і будь-який інший російський регіон, вони відкриті для відвідування будь-якими моніторинговими структурами РЄ та інших міжнародних організацій", - заявили в МЗС Росії, додавши, що "ті, хто проголосував в КМРЄ за це рішення, закривають очі на "візові репресії" Євросоюзу".

Як повідомляв Укрінформ, 3 травня міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що Комітет міністрів Ради Європи підтримав виконання "кримської" резолюції Генасамблеї ООН. Таким чином, за словами Клімкіна, Комітет міністрів РЄ закликає до повного виконання Резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо Криму, а Рада Європи приєднується до виконання цієї резолюції. Він додав, що Комітет міністрів РЄ також запропонував комісару Ради Європи з прав людини розглянути можливість вжиття заходів по оцінці ситуації з правами людини в Криму.

Як відомо, Генеральна асамблея ООН 19 грудня 2016 року на 71-й сесії прийняла резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)". Текст документа внесла українська делегація, на пленарному засіданні його прокоментував заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця. З протестом виступив представник Москви. За ухвалення резолюції проголосували 70 країн, ще 77 утрималися, проти виступили 26 делегацій, серед яких - делегації Росії, Вірменії, Білорусі, Китаю, Індії, Сербії, Узбекистану та інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-