У Фінляндії вилучають наклад журналу через рекламу турпоїздок в окупований Крим

У Фінляндії вилучають наклад журналу через рекламу турпоїздок в окупований Крим

Укрінформ
Фінська державна залізнична компанія VR вирішила вилучити весь наклад журналу Allegro через рекламу турпоїздок в анексований Росією Крим.

Про це повідомляє Yle.

Як повідомляється, у свіжому номері журналу фінською, англійською і російською мовами рекламуються поїздки в Крим. Заголовок звучить «Знову в Крим!».

Рекламу в журналі помітила фінський журналіст Ар’я Паананен, яка перепостила у Facebook фотографію реклами.

Водночас у VR стверджують, що компанія не пропонує поїздки в Крим. Журнал Allegro призначений для пасажирів швидкісних потягів Allegro, що курсують між Гельсінкі і Санкт-Петербургом. Він видається спільно VR і ВАТ «РЖД».

«Цей матеріал розміщений у тій частині журналу, за яку відповідає Російська залізниця. У верхній частині сторінки написано «Інформація ВАТ «РЖД». VR не пропонує і не організовує поїздки в Крим. Проте, VR прийняла рішення про вилучення всього накладу Allegro», - сказав начальник прес-служби VR Міка Хейярі.

На запитання, чи в курсі у VR, що публікується в журналі, і як така реклама могла опинитися в журналі, Хейярі відповів: «Ми оцінимо ситуацію і проведемо розмову з нашими партнерами, тобто з Російською залізницею. VR відповідає за фінські матеріали, а Російська залізниця - за російські матеріали». 

Як відомо, Росія анексувала український Крим у 2014 році. ЄС запровадив економічні санкції щодо Росії, зокрема європейські інвестиції в кримську економіку повністю заборонені. Також санкції поширюються на надання туристичних послуг у Криму і Севастополі. Окремо заборонений захід круїзних суден у кримські порти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-