У Женеві розказали, як Кремль

У Женеві розказали, як Кремль "обкатує" на кримчанах ворожі ярлики для України

Укрінформ
В окупованому Росією Криму відпрацьовуються технології створення негативного іміджу України.

Про це і не тільки йшлося під час "Заходу високого рівня щодо ситуації із порушенням прав людини в Криму" в Женеві, повідомила у Facebook одна з представників України на цьому заході, перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

"Наразі в Криму відпрацьовуються наступні інфо-маніпуляції: створення негативного іміджу та ставлення до України, натомість позитивного - до Росії з героїчною та сильною владою, армією; дискредитація держави Україна та українців; збільшення дистанції між українцями в Криму та на материку; створення ворожого ставлення до населення України, образу українців -"націоналістів","радикалів", "фашистів","карателів" тощо", - написала вона.

За її словами, резюме головних месіджів спікерів були, зокрема, такими: необхідність створення міжнародно визнаної постійно діючої моніторингової місії, яка діятиме у гуманітарному вимірі, продовження політики невизнання окупації та санкцій має тривати, сьогодні Крим - сіра зона, де всі можливі права та свободи людини попрані, ідентичність українців та кримських татар навмисно стирають, винищуючи мови та викривляючи історію.

Як зауважила Джапарова, будь-які майданчики різних рівнів із якомога більшим колом залучених спікерів та слухачів щодо невизнання окупації українських територій та обговорення ситуації в Криму обов'язково мають бути й надалі. Оскільки це є інструментом захисту громадян України в Криму. Крім того, це спосіб не дозволити Росії використати світову "втому" від проблем та інших загроз та "банально, час, аби "усыпить бдительность".

Як повідомляв Укрінформ, 28 лютого в женевському Палаці Націй ООН відбувся сайд-івент, присвячений Криму "Захід високого рівня щодо ситуації із порушенням прав людини в Криму".

Серед спікерів форуму були, зокрема, Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Янгланд, заступник Верховного комісара ООН з прав людини Кейт Гілмор, голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров, представник Amnesty International Джейн Коннорс.

Українську владу представляли міністр закордонних справ Павло Клімкін, перший заступник Голови верховної Ради Ірина Геращенко, перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-