Посольство України засудило візит

Посольство України засудило візит "британських учених" до Криму

Укрінформ
Посольство України в Сполученому Королівстві засудило візит так званої делегації учених Великобританії до Криму і закликало громадян цієї країни відмовитися від поїздок на територію, окуповану Росією.

Про це йдеться в заяві Посольства України в Сполученому Королівстві, розміщеній на сайті МЗС України.

"Посольство засуджує незаконний візит так званої делегації учених Великобританії, що відбувся минулого тижня, до Автономної Республіки Крим, окупованої Російською Федерацією", - йдеться в заяві посольства.

У документі уточнюється, що згадувані в російських ЗМІ громадяни Британії Патрік Мерсер, Ніл Фолкнер і Роджер Уорд порушили українське законодавство, а також міжнародне право, нехтуючи офіційною позицією своєї держави, яка зберігає свою прихильність до захисту суверенітету і територіальної цілісності України.

Посольство вітає офіційний коментар Університету Брістоля для ЗМІ, в якому заперечується причетність трьох згадуваних учених до їх університету, йдеться в заяві. Брістольський університет також підтвердив, що "не планує якихось робіт у Криму, пов'язаних з подіями Кримської війни, як це було оголошено в російських ЗМІ".

Посольство закликало громадян Великобританії утриматися від відвідання території окупованого Криму без офіційної згоди властей України.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури України звернулося до МЗС України з проханням направити ноти протесту до Москви і Лондона, у зв'язку з анонсованим наміром провести в анексованому Криму спільні російсько-британські археологічні дослідження, присвячені Кримській війні.

В Брістольському університеті  заявили, що вчені, які відвідали Крим, не є їх співробітниками. Один з названих учених - Ніл Фолкнер викладав в університеті протягом кількох років, але наразі не є співробітником університету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-