Кримський

Кримський "суд" подовжив арешт українському активісту Балуху

Укрінформ
В окупованому Криму «суд» подовжив термін тримання під вартою українському активісту Володимира Балуха до 4 березня.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"Сьогодні, 3 лютого 2017 року, суддя «Роздольненського районного суду» Олександр Абеляшев подовжив українському активісту Володимиру Балуху запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на місяць, до 4 березня. На засідання суду українця доправили з СІЗО Сімферополя", - повідомляє Кримська правозахисна група.

За її даними, цей же суддя Абеляшев раніше обрав активісту запобіжний захід, а пізніше подовжив його до 5 лютого 2017 року.

Правозахисники нагадали, що перебування Балуха під вартою загрожує його здоров'ю, зазначивши, що 17 січня в СІЗО Сімферополя у нього стався гострий напад сечокам'яної хвороби.

На думку захисту Балуха, немає ніяких підстав тримати його в СІЗО. Адвокат оскаржив рішення суду першої інстанції і просив «Верховний суд» Криму замінити запобіжний захід українцю на домашній арешт, але «суд» відмовив.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня співробітники ФСБ провели обшуки в будинках Володимира Балуха і його матері. Після обшуків активіста затримали. 12 грудня «Роздольненський районний суд» обрав запобіжний захід для кримчанина у вигляді тримання під варту. Балуха обвинувачують в «незаконному зберіганні зброї, його основних частин, боєприпасів» (ч.1 ст. 222 УК РФ). КПГ заявила про явне політичне переслідування українського активіста. На думку експертів КПГ, у діях судових і силових органів містяться грубі порушення не лише міжнародного, але і російського кримінально-процесуального законодавства, яке де-факто застосовується в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-