Переслідування Курбедінова обговорять в ОБСЄ - Беца

Переслідування Курбедінова обговорять в ОБСЄ - Беца

Політв’язні
Укрінформ
Звільнення кримського адвоката Еміля Курбедінова залишається пріоритетом у роботі МЗС України. Його переслідування і, в цілому, погіршення ситуації з правами людини в окупованому Криму обговорюватиметься на черговому засіданні постійної ради ОБСЄ і в рамках засідань інших міжнародних організацій.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявила спікер Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, повідомляє кореспондент агентства.

"Ми направили ноту російській стороні щодо незаконного затримання Еміля Курбедінова з вимогою звільнити його. Також це питання буде порушено цього тижня в рамках засідання всіх міжнародних організацій - ООН, ОБСЄ, Ради Європи. Якраз у четвер буде чергове засідання Постійної ради ОБСЄ серед 57 країн-учасниць, і це питання, безумовно, буде на порядку денному", - повідомила Беца.

За її словами, "репресивна машина Російської Федерації лише набирає обертів, і незаконні затримання адвокатів політв'язнів - Миколи Полозова і пізніше Еміля Курбедінова - це вже новий рівень репресій, новий рівень залякувань з боку окупаційної влади".

Як вважає спікер МЗС, перша ціль тиску на адвокатів - залякати як проукраїнських жителів Криму, так і самих адвокатів, "хоча навряд чи їм це вдасться".

"І в других - це бузусловно понизити рівень можливостей захисту наших політв'язнів в окупованому Криму", - підкреслила Беца.

Вона зазначила, що "ситуація в Криму свідчить про те, що там повинна знаходитися незалежна міжнародна моніторингова місія, яка б спостерігала за ситуацією у сфері прав людини".

"Ми протягом цих трьох років неодноразово зверталися як до Російської Федерації, так і до всіх міжнародних організацій, і в цьому нас підтримують всі міжнародні партнери, як окремі країни, так і міжнародні організації, що необхідна постійно діюча моніторингова комісія в Автономній Республіці Крим для того, щоб отримувати незалежну, об'єктивну, правдиву інформацію про те, що відбувається на півострові", - заявила Беца.

За її словами, Росія не допускає такі місії, оскільки намагається приховати свої злочини, але МЗС України й надалі домагатиметься дозволу на роботу міжнародних моніторингових місій і звільнення адвокатів і всіх кримських політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-