ФСБ

ФСБ "шиє" Умерову ще одну справу

Відео
Укрінформ
В окупованому Криму ФСБ має намір порушити ще одну кримінальну справу проти Ільмі Умерова.

Про це розповів його адвокат Еміль Курбедінов у відеосюжеті, розміщеному у Фейсбуці.

"Сьогодні нас повідомили, що проводиться чергова дослідча перевірка по відеозапису, на якому, за версією слідства, Ільмі Умеров виступає з питаннями, що стосуються і Криму, і Росії, і України", - розповів Курбедінов.

За його словами, по цьому відеозапису йде дослідча перевірка, після якої, як правило, відбувається порушення кримінальної справи.

Як уточнив адвокат, сьогодні слідчий намагався опитати Умерова по цьому відеозапису. Умеров у свою чергу обрав позицію згідно ст. 51 Конституції РФ, "тобто, ніяких свідчень не надавав".

"Наступним етапом ми чекаємо порушення кримінальної справи, проведення експертизи, тобто, кримінальні справи відносно Ільмі Умерова тривають.

Як раніше повідомляв Укрінформ, ФСБ порушила проти заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова кримінальну справу по статті про екстремізм і сепаратизм у травні цього року. Його підозрювали в закликах до "порушення територіальної цілісності Росії" після виступу в ефірі українського телеканалу АТR.  Умерова було затримано і відправлено для проведення примусової судово-психіатричної експертизи в психіатричну лікарню. Пізніше, на вимогу світової громадськості, його було випущено звідти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-