У Клімкіна вітають звіт Amnesty про права людини в окупованому Криму

У Клімкіна вітають звіт Amnesty про права людини в окупованому Криму

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України привітали оприлюднення доповіді міжнародної правозахисної організації Amnesty International про стан справ з дотриманням прав людини в окупованому Росією Криму.

Речниця МЗС Мар’яна Беца у коментарі назвала доповідь "Крим у пітьмі. Придушення незгоди" змістовною, повідомляє МЗС.

"Враховуючи обмеження російською окупаційною владою доступу міжнародних конвенційних механізмів моніторингу на територію Криму, звіти та висновки незалежних правозахисних організацій про ситуацію на півострові мають надзвичайне значення для фіксування злочинів російської окупаційної влади та підготовки адекватної відповіді міжнародної спільноти, у тому числі з метою притягнення до відповідальності всіх винних", – йдеться у коментарі.

Як повідомляв Укрінформ, в опублікованій у четвер доповіді правозахисної організації Amnesty International визначається, що кримськотатарська громада зазнає систематичного переслідування з боку російської влади після окупації і незаконної анексії Криму Росією.

У доповіді наголошується, що Росія запровадила своє "антитерористичне законодавство по відношенню до етнічних кримських татар". Так 19 осіб, в тому числі захисник прав людини Емір-Усеїн Куку, були заарештовані і переслідувалися за звинуваченням в тому, що вони є членами нібито забороненого терористичного угруповання Хізб ут-Тахрір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-