Біля Чонгара зводять телевежу, яка привітає кримчан з Новим роком

Біля Чонгара зводять телевежу, яка привітає кримчан з Новим роком

Фото
Укрінформ
На Херсонщині неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар" біля адмінмежі з Кримом у п'ятницю почали будівництво телекомунікаційної вежі, яка транслюватиме українське радіо і ТБ на південні райони Херсонщини та анексований Росією Крим.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За умови, що нам наступного тижня дадуть (на будівельний майданчик - ред.) електроенергію, і дозволятиме погода (вести монтажні роботи - ред.), то до Нового року вежа стоятиме", - заявив журналістам Петро Семерей, директор ТОВ "Телемережі України", яке веде будівництво.

За словами голови Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва, "ми хочемо кримчан привітати (за допомогою цієї телекомунікаційної вежі - ред.) з новим роком, з 2017 Новим роком, і ми їх привітаємо".

Висота вежі становитиме 150 метрів, вартість безпосередньо вежі - 1 мільйон гривень, а вартість її будівництва  - 500 тисяч гривень.

Як повідомив Семерей, висота вежі дозволить мати зону впевненого прийому по телебаченню 50-60 км, а по радіомовленню - до 100 км і більше.

"Ми плануємо, що радіо до гір (кримських гір - ред.) буде чути, до Сімферополя", - зазначив він.

У церемонії початку будівництва вежі взяли участь заступник міністра інформаційної політики України Артем Біленко, член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, заступник міністра у справах окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

Фото: Георгій Тука, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-