За сприяння третіх країн Росія досі має змогу виробляти зброю - ОП

За сприяння третіх країн Росія досі має змогу виробляти зброю - ОП

Укрінформ
За сприяння третіх країн і з використанням тіньового флоту Росія досі має змогу виробляти зброю та продавати свої енергоресурси.

Про це, як повідомляє Офіс Президента у Телеграмі, радник керівника ОП Владислав Власюк сказав на зустрічі із спеціальним посланником ЄС з питань імплементації санкцій Євросоюзу Девідом О’Салліваном, передає Укрінформ.

«Владислав Власюк констатував: за сприяння третіх країн і з використанням тіньового флоту Росія досі має змогу виробляти зброю та продавати свої енергоресурси. Він закликав учасників зустрічі допомогти вжити заходів, які унеможливили б це», – йдеться у повідомленні.

Власюк зазначив, що «необхідно посилити контроль за надходженням до Росії мікроелектроніки, критичних компонентів, вироблених у країнах Європейського Союзу, дотриманням режиму стелі цін на російську нафту та загалом дотриманням обмежувальних заходів».

Девід О’Салліван зі свого боку заявив: «ЄС виконуватиме зобов’язання щодо посилення санкційного тиску і готовий рухатися з подальшими санкціями за умови відповідних пропозицій від України та необхідної доказової бази».

Учасники зустрічі обговорили перспективи ухвалення найближчого санкційного пакета, обмінялися думками щодо ключових проблем посилення ефекту від застосованих обмежувальних заходів і запобігання їх обходу.

Як повідомляв Укрінформ, від початку війни РФ проти України в 2014 році країни Заходу запровадили широкий список санкцій проти Росії, щоб обмежити її можливість підживлювати свою військову машину. Після повномасштабного вторгнення в 2022 році ці санкції були суттєво посилені. Тим не менше, зараз США, Британія, країни ЄС та інші міжнародні гравці виявляють та обмежують діяльність різноманітних міжнародних схем, за допомогою яких РФ намагається обходити раніше запроваджені санкції Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-